Sound Cuts out

Discussion in 'Technology Talk & Help' started by Root Beer, May 6, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Every so often, when im doing anything on my computer, my sound will sometimes just cut out meaning I cant hear. I hear a buzzing for 2 seconds, then I cant hear.

    When im in game, it lags for 5 seconds, then its out.

    When im in vent, it says no sound device can be detected

    etc.

    Any fix?
     
    Posted May 6, 2012
    #1
  2. If you're on XP

    Go to run
    Type services.msc
    Go down to Windows Audio
    Enable it

    That's how I fix mine when it happens to me.
     
    Posted May 6, 2012
    #2
  3. Thanks
    Hopefully that will work
     
    Posted May 6, 2012
    #3
  4. @RootBeer
    If that didn't work, what ports are your speakers and/or headphones plugged into... (i.e. USB, front-panel audio, additional sound card, onboard sound card?
     
    Posted May 26, 2012
    #4
  5. I had that problem I had to update my drivers/ and replug in things for everything to work.
     
    Posted May 26, 2012
    #5
  6. Front Panel audio
    And u forgot space. :3
     
    Posted May 26, 2012
    #6
  7. [MENTION=51]Root Beer[/MENTION] K got it this time.

    Try plugging it into the back onboard audio and if the issue disappears, it's obviously the front panel audio connector
     
    Posted May 26, 2012
    #7
  8. Welp, now it hasent been happening (thank god) and I just got the Logitech G510 Gaming comp at Frys and it has other sound ports on the side where I can plug it in. So, that will be my second resort. If it dosent work, ill use @A Very Bagurly Bagle 's idea. If all else fails, I restart :3
     
    Posted May 26, 2012
    #8
  9. LOL I have the same keyboard and i use it's onboard audio card, it works pretty good... but not as good as my Astro MixAmp..
     
    Posted May 27, 2012
    #9
  10. The Astro MixAmp?
    Pshhh, thats for really adjusting with your quality. What color do you have your keys set to? o_O
     
    Posted May 27, 2012
    #10
  11. I have M1 set to red, M2 set to blue, and M3 set to green to go with my naga epic profiles
     
    Posted May 27, 2012
    #11
  12. Posted May 27, 2012
    #12
  13. Plug your headphones.
     
    Posted May 27, 2012
    #13
  14. What?
    characterlimit
     
    Posted May 27, 2012
    #14
Thread Status:
Not open for further replies.